Κίσσαβος ή Όσσα

en el
+ -

Διαθεσιμότητα

Μια μοναδική Επιλογή Διακοπών !

Ανακαλύψτε μια ξεχωριστή επιλογή για τις διακοπές σας και ζήστε την άνεση και την πολυτέλεια στη βίλα μας Country House, στο τουριστικό χωριό μας Spitaki Village και δίπλα στη θάλασσα της Βελίκας Λάρισσας !

Κίσσαβος ή Όσσα

Χαλαρώστε με θέα τη θάλασσα !

Το μπαλκόνι μας διαθέτει μια εξαιρετική θέα στη θάλασσα σε συνδυασμό με την άνεση της παραδοσιακής φορεσιάς με έπιπλα επιλεγμένα για να σας χαρίσουν άνεση στις στιγμές χαλάρωσης σας !

Κίσσαβος ή Όσσα

Ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον !

Σε όλη την έκταση εξωτερικά από τη βίλα μας και στο χωριό μας Spitiko Village έχουμε δημιουργήσει έναν συνδυασμό φυτών και δέντρων το οποίο θα απολαύσετε καθόλη τη διάρκεια των διακοπών σας !

Κίσσαβος ή Όσσα

Η αρχιτεκτονική της τοπικής μας Παράδοσης !

Με την πρώτη ματιά θα νιώσετε τη μοναδικότητα της αρχιτεκτονικής μας η οποία ακολουθεί σε πολλά σημεία την παραδοσιακή αισθητική και τεχνοτροπία ! Προσπάθειά μας είναι να σας δώσουμε μια ευχάριστη ανάμνηση από την πρώτη ακόμη στιγμή που θα εισέλθετε στη βίλα μας !

Κίσσαβος ή Όσσα

Η εξυπηρέτησή σας είναι δικιά μας προτεραιότητα !

Φροντίζουμε να έχετε όλες τις σχετικές ανέσεις σε ένα πεντακάθαρο και με πολλές επιλογές περιβάλλον !

Κίσσαβος ή Όσσα
Κίσσαβος ή Όσσα
Κίσσαβος ή Όσσα
Κίσσαβος ή Όσσα
Κίσσαβος ή Όσσα
Κίσσαβος ή Όσσα
Κίσσαβος ή Όσσα
\/

Κίσσαβος ή Όσσα

Ο Κίσσαβος, γνωστός και με την ονομασία Όσσα, βρίσκεται στη ανατολική πλευρά της Θεσσαλίας και χωρίζεται από τον Όλυμπο με την κοιλάδα των Τεμπών. Οι ανατολικές πλευρές του βουνού καταλήγουν στη θάλασσα, σχηματίζοντας πολλούς μικρούς ορμίσκους και υπέροχες παραλίες. Οι πλαγιές αυτές, είναι κατάφυτες από δάση πλατάνων, οξιών, καστανιών και ελάτων και έρχονται σε άμεση αντιδιαστολή με τις βορειοδυτικές άγονες και βραχώδεις πλαγιές. Δημιουργείται έτσι ένα βουνό με δυο όψεις.

Συνδέεται με τις Νύμφες, τη λατρεία της Δήμητρας, τον Ασκληπιό, τον Ηρακλή, το Φιλοκτήτη. Χαρακτηρίζεται βοτανικός κήπος για την πυκνή του βλάστηση και τους πολλούς υδάτινους δρόμους, τις λίμνες και τα φαράγγια

Η υψηλότερη κορυφή του είναι ο Προφήτης Ηλίας στα 1.978 μ., ενώ χαμηλότερα στα 1.604 μ. και στη θέση «Κάναλος» βρίσκεται το ορειβατικό καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Λάρισας. Άλλες κορυφές του Κισσάβου είναι οι Oξιές (1.613 μ.), οι Τρεις Στάλοι (1.513 μ.), ο Παλιολιάς (1.537 μ.), τα Ψηλά Δένδρα (1.231 μ.), η Βασιλίτσα (1.005 μ.), η Φωτεινή ή αλλιώς Τεπέ Τσαρδάκι (1.026 μ.) και το Καραμπίκι (1.057 μ.).

Η Όσσα δεν μνημονεύεται τόσο στην ελληνική μυθολογία όσο ο Όλυμπος. Ο Όμηρος κάνει αναφορά σε αυτό το βουνό και στα δύο του έπη, μόνο όταν θέλει να αναφερθεί στα δύο δίδυμα αδέρφια τον Ώτο και τον Εφιάλτη. Οι δίδυμοι «Αλωάδες», ήταν γίγαντες, παιδιά είτε του Αλοέως και της Ιφιμήδειας, είτε του Ποσειδώνα και της Ιφιμήδειας. Σε ηλικία 9 ετών, υπερηφανευόμενοι για τις τεράστιες διαστάσεις και δυνάμεις τους, θέλησαν να διεκδικήσουν την εξουσία από το Δία και να ανέβουν από τον Όλυμπο μέχρι τα ουράνια. Γι' αυτό επιχείρησαν να βάλουν την Όσσα πάνω στον Όλυμπο και μετά το Πήλιο πάνω στην Όσσα, ρίχνοντας άλλα βουνά στη θάλασσα για να δημιουργήσουν ξηρά. Το θράσος τους τιμωρήθηκε αυστηρά από τους θεούς. Κατά την αρχαιότητα το βουνό το κατοικούσαν οι Μάγνητες, των οποίων η χώρα άρχιζε από τις εκβολές του Πηνειού και κατέληγε στη χερσόνησο των Τρικέρων.

Σήμερα μια έκταση 16.900 εκταρίων στο ΒΑ τμήμα του βουνού έχει χαρακτηριστεί «Αισθητικό Δάσος της Όσσας» και αποτελεί ένα από τα 19 αισθητικά δάση της Ελλάδας. Προστατεύεται από το πανευρωπαϊκό Δίκτυο «Φύση 2000» (Natura 2000), ως περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Το θετικό είναι της αναγνώρισης αυτής είναι η επαναφύτευση ελάτων, έπειτα από μακρύ χρονικό διάστημα υπερεκμετάλλευσης, τα οποία αποτελούν το 13% της δασοκάλυψης του αισθητικού δάσους του Κισσάβου.

Η βλάστηση του βουνού μεταβάλλεται ανάλογα με το υψόμετρο και παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία. Στους πρόποδες φύονται πλατύφυλλα και αείφυλλα δέντρα όπως κουτσουπιές, κουμαριές, αλλά και άφθονα ποώδη όπως το θυμάρι και η ρίγανη. Ψηλότερα επικρατούν τα φυλλοβόλα δέντρα όπως οι βελανιδιές, οι καστανιές, οι κρανιές, τα σφενδάμια καθώς και η μαύρη πεύκη, με την οποία αναδασώθηκε ένα μικρό τμήμα αυτής της ζώνης. Από τα 500 μ. ως τα 1.600 μ., κυρίως στις βόρειες και ανατολικές πλαγιές του βουνού, κυριαρχεί η οξιά είτε σε αμιγή δάση είτε σε μικτά με ελάτη. Από το δενδρόριο και μετά αρχίζει η αλπική ζώνη ή τα ορεινά λιβάδια αλλιώς. Στο βόρειο τμήμα του Κισσάβου, υπάρχουν εκτάσεις καστανιών για εκμετάλλευση, τα λεγόμενα «καστανοπερίβολα», από τα οποία, αποκλειστικά σχεδόν, παράγονται κάστανα και ελάχιστη ξυλεία.

Η πανίδα του αποτελείται από αγριογούρουνα ζαρκάδια, λαγοί, φασιανοί, πέρδικες, αλεπούδες και σε τμήμα του δάσους επιτρέπεται το κυνήγι, ελεγχόμενα.
Στις περισσότερες πλευρές της και κυρίως στις ανατολικές, υπάρχουν εντυπωσιακά φαράγγια με ορμητικούς χείμαρρους, ομορφότερο από τα οποία είναι το φαράγγι της Καλυψούς με ένα τοπίο που συμπληρώνεται από καταρράκτες, λίμνες και απότομα βράχια.

Φυσικά αυτό το καταπράσινο βουνό δε θα μπορούσε παρά να προσφέρει πολλές ευκαιρίες για πεζοπορία. Τα πεζοπορικά μονοπάτια ποικίλουν και προσφέρουν μια εξαίρετη ανακάλυψη του φυσικού πλούτου της περιοχής. Πολύ οργανωμένες επίσης, είναι και οι δραστηριότητες της αναρρίχησης, οργανωμένα πεδία, της κατάβασης φαραγγιών και ιδίως της Καλυψούς, της ποδηλασίας βουνού και της διάσχισης με οχήματα 4x4. Γενικότερα ο Κίσσαβος προσφέρεται για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού όπως trekking, cantoning, flying fox, rafting, canoe-cayak, αλεξίπτωτο πλαγιάς κλπ.

All rights reserved spitakivillage.gr 2016 | Created by BOOKRES